Užitečné odkazy

Důchodová kalkulačka

Najdete nás na Facebooku

Kategorie: Zprávy

Stávková pohotovost sboristů Národního divadla trvá

Sboristé se s vedením Národního divadla na kolektivní smlouvě dosud nedohodli. Sólisté se bojí o práci. Koncepce Národního divadla není schválená. V září přitom začíná sezóna. Když sboristé Národního divadla vyhlásili letos 8. června stávkovou pohotovost, avizovali jako možné datum jejího ukončení 20. červen. Od té doby se však jednání mezi odbory a vedením první scény neposunulo, takže stávková pohotovost dále trvá.

Do vyjednávání mezi Národním divadlem a odborovou organizací profesionálních zpěváků UNIE má vstoupit zprostředkovatel. Zprostředkovatele navrhovaného vedením ale odmítly odbory. Vedení naopak nesouhlasilo s jejich návrhem na zprostředkovatele. O prostředníkovi mezi oběma stranami by tak mělo rozhodnout ministerstvo práce a sociálních věcí. Ministerstvo však zatím žádost o zvolení zprostředkovatele nedostalo, v září přitom začíná divadelní sezóna. Situace se dotýká i sólistů, kterým ředitel odmítá podepsat smlouvy zásadní pro pokračování jejich angažmá. Nevyřešené zůstávají i otázky ohledně dosud neschválené koncepce Národního divadla. Zdroj esondy

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Nebyly přidány žádné komentáře.